2 BANANY NAD WISŁĄ
Wczoraj byłem na wycieczce rowerowej z moją ukochaną żoną i na pamiątkę zamieszczam te zdjęcia: Ostatnio trochę przystopowałem z dodawaniem nowych przepisów, ale myślę, że jutro coś powinno się pojawić 🙂
Wczoraj byłem na wycieczce rowerowej z moją ukochaną żoną i na pamiątkę zamieszczam te zdjęcia: Ostatnio trochę przystopowałem z dodawaniem nowych przepisów, ale myślę, że jutro coś powinno się pojawić 🙂
Ostra sałatka dla fanów awokado. Warto jej spróbować, szczególnie w czasie sezonu na gruszki 🙂 Czas przygotowania: ok. 10 min. Składniki: 1 pierś kurczaka lub indyka (ja użyłem gotowanego udka indyka) 1 awokado 2 gruszki, pokrojone w małe kawałki sok Dowiedz się więcej…
Nigdy w życiu nie robiłem faszerowanego drobiu, a ponieważ zawsze lubiłem takie dania robione przez moją mamę, postanowiłem nabyć tą umiejętność. Moim poletkiem doświadczalnym stał się kurczak przyprawiony m.in. kminem, czosnkiem, imbirem oraz kurkumą, która nadaje daniu piękny, żółty kolor. Dowiedz się więcej…
Kojarzycie sałatkę z surimi popularną na weselach? Ta jest jeszcze lepsza, a w dodatku można ją przerobić na pełnoprawne danie obiadowe po dodaniu makaronu. Gorąco polecam tą prostą sałatkę, jest po prostu pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu 🙂 Czas Dowiedz się więcej…
Przepis na konkurs “Pudliszki – pomidorowy zawrót głowy”. Kotlety z dorsza stanowią bardzo ciekawą propozycję dla fanów ryb. Dzięki swojemu zgrabnemu wyglądowi przypadną do gustu nawet najmłodszym. Smak zachwyca, szczególnie w połączeniu z zielonym puree 🙂 Czas przygotowania: Dowiedz się więcej…
Przepis dla fanów podrobów. Moja żona brzydzi się żołądków, bo mówi, że to robaki 🙂 Czas przygotowania: 35 min Składniki: Na żołądki: – 500g żołądków z kury (najlepiej, gdy wszystkie znamy z imienia), – 500ml rosołu – musztarda – Dowiedz się więcej…
Surówka z pora to proste połączenie bardzo polskiego warzywa jakim jest por z marchewką i jabłkiem. Bomba witaminowa. Czas przygotowania: Składniki: 3 pory bez liści, 3 twarde jabłka, średnia marchewka, 150 ml śmietany sałatkowej. Jak przyrządzić: Pory należy obrać i Dowiedz się więcej…
Szybki wegetariański obiad. Puree może służyć również jako dodatek do mięsa lub ryb. Czas przygotowania: 15 min. Składniki: 1 brokuł 1 por, pokrojony w talarki 1 łyżka masło sok z cytryny do smaku sól, pieprz makaron Jak przyrządzić: W osolonej Dowiedz się więcej…
Wieki minęły od czasu kiedy ostatni raz robiłem jakiś obiad w woku. Postanowiłem to zmienić i dziś usmażyłem wyjątkowo dobrego kurczaka, o rzadko spotykanym azjatyckim smaku. Danie godne polecenia, choć dla wielu z was zdobycie sosu ostrygowego może być problemem. Dowiedz się więcej…
Jedna z bardziej znanych, prostych surówek obiadowych. Modyfikujcie przepis wedle własnego smaku i upodobania 🙂 Czas przygotowania: 10 min + odstanie Składniki: pół główki kapusty 3 marchewki, starte 1 cebula, drobno pokrojona 100 ml musztardy 150 ml majonezu 100 ml Dowiedz się więcej…