Surówka z pora to proste połączenie bardzo polskiego warzywa jakim jest por z marchewką i jabłkiem. Bomba witaminowa.

SURÓWKA Z PORA
Czas przygotowania: 
Składniki: 
3 pory bez liści,
3 twarde jabłka,
średnia marchewka,
150 ml śmietany sałatkowej.
Jak przyrządzić:
Pory należy obrać i umyć w zimnej wodzie. Liście odłożyć. Jabłka pozbawić pestek. Pory należy pokroić w plasterki grubości zapałki, jabłka zetrzeć na grubej tarce, a marchew na drobnej. Całość proszę wymieszać i posolić. Przed podaniem dodać śmietanę i wymieszać. W zależności od pora surówka może być ostra lub łagodniejsza. Ewentualnie można dodać tartą cebulę w celu zaostrzenia smaku.
 
 
SURÓWKA Z PORA
Kategorie: surówka

3 Komentarze

Anonimowy · 1 października 2013 o 19:03

Nie trzeba pora zaparzyć w gorącej wodzie pod przykryciem?

Anonimowy · 1 października 2013 o 19:29

Taka surówka pasowałaby do duszonych żołądków z chrzanem. Może zrobisz, co?

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *