Rogaliki zwane croissantami to popularne pieczywo dostępne w zasadzie w każdym sklepie. Niewielka modyfikacja rogalika poprzez dodanie sera, boczku i jajka powoduje, że ze zwykłej “buły” otrzymujemy pożywne śniadanie.

ROGALIKI CROISSANTY Z SEREM BOCZKIEM I JAJKIEM


Czas przygotowania: 20 minut

Składniki: 
3 rogaliki niesłodzone (croissanty)
boczek
żółty ser, starty
1 jajko

Jak przyrządzić: 
Wymieszać razem pokrojony boczek, żółty ser i jajko, nałożyć do wydrążonego rogalika (croissanta) i zapiec w piekarniku w temp 180°C aż ser się stopi i gotowe.

ROGALIKI CROISSANTY Z SEREM BOCZKIEM I JAJKIEM

ROGALIKI CROISSANTY Z SEREM BOCZKIEM I JAJKIEM

Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂


1 Komentarz

Lena · 20 maja 2019 o 18:53

konkretne śniadanie:)

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *