Czas przygotowania: 1 godz.
Składniki:
królik podzielony na 6 części każdy
por, drobno pokrojony
mała śmietana 18% (opcjonalnie, bez niej też danie jest smaczne)
sól, pieprz
rozmaryn
cebula, drobno posiekane
2 duża marchewki
3 ząbki czosnku
białe wytrawne wino ok 1 szklanka
oliwa z oliwek
Danie główne
RYBA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM
RYBA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym, albo jak niektórzy mówią koperkowym, to jeden z najprostszych i najbardziej popularnych przepisów na przyrządzenie tych wodnych zwierząt. No może poza smażonym filetem. Przygotowanie ryby w sosie Czytaj dalej…
1 Komentarz
Anonimowy · 1 lutego 2014 o 11:33
Milutkie puszyste króliczki są przepyszne. Ten przepis jest fenomenalny. Najlepiej smakuje z wygłaskanego królika o imieniu Pusia.