Idealny przepis na bloga o prostym żarciu! Estragon po prostu rządzi. Zioło to idealnie nadaje się do pieczonych ziemniaków. Danie nie dość, że niesamowicie łatwe i tanie, to jeszcze bardzo smaczne:)
Czas przygotowania: ok. 40 min.
Składniki:
1 kg ziemniaków
sól
estragon
olej
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie tylko z wierzchu. Nastepnie wysypujemy je na blachę i dajemy odparować. Gdy trochę wystygną dodajemy olej, posypujemy estragonem i całość mieszamy ręką. Następnie ziemniaki pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez ok. 20-25 min i gotowe!
3 Komentarze
Pola gotuje · 27 maja 2013 o 16:17
Uwielbiam estragon! Dodaję go do wielu moich dań. wysiałam go też w doniczce na parapecie, polecam, rośnie jak szalony:) Pozdrawiam 🙂
Michcio · 1 czerwca 2013 o 20:05
Ok, to kiedy zapadasz do nas i nam to przyrządzasz do jedzenia?:P
filipion · 1 czerwca 2013 o 21:33
Jak skonczysz budować dom, będziesz miał porzadny piekarnik i zapewnisz ziemniaki. Estragon sam przyniosę :p