Postanowiłem wypróbować drugą wersję tzatzików, tym razem z miętą zamiast koperku oraz dodatkiem oliwy. Sam nie wiem, która wersja jest lepsza, obie mi smakują 🙂

TZATZIKI WERSJA Z MIĘTĄ

Czas przygotowania: 5 + 30 min

Składniki: 
2 długie ogórki, starte
400 ml jogurtu greckiego
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1-2 łyżki soku z cytryny
3 ząbki czosnku, zmiażdżone
łyżka mięty, drobno posiekanej
sól, pieprz


Jak przyrządzić:
Wymieszać składniki po czym odstawić do lodówki na 30 min i gotowe.

Kategorie: SałatkaSos

1 Komentarz

Gabriela Borowiec · 20 lipca 2014 o 12:14

taki dip ekstra sprawa 🙂

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *