Twaróg, czyli biały ser to świetna propozycja na śniadanie czy kolację. W połączeniu z jogurtem naturalnym czy śmietaną otrzymujemy plastyczną masę, którą można uformować w kule jak w tym przepisie lub po prostu użyć jako smarowidło na kanapki. Dodatek ziół zapewni dodatkowe walory smakowe i zapachowe. Twarożek ziołowy świetnie komponuje się z oliwkami, pomidorami oraz wędliną. Dla równowagi całość podałem z brzoskwiniami aby zapewnić trochę słodyczy na koniec dnia.

TWARog ZIOLOWY Z OCTEM BALSAMICZNYM


Czas przygotowania: 10 min

Składniki: 
250 g twarogu
pomidorki koktajlowe
oliwki
2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
oregano, bazylia
ocet balsamiczny
sól, pieprz

Jak przyrządzić: 

Rozdrabniamy twaróg, mieszamy z jogurtem, ziołami i czosnkiem. Formujemy kulki i układamy na talerzu. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi, plastrami szynki, oliwkami oraz brzoskwiniami. Całość (oprócz owoców) polewamy octem balsamicznym i gotowe.

TWARóg ZIOŁOWY Z OCTEM BALSAMICZNYM

Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂


0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *