Uwielbiam jeść tosty podczas weekendowych śniadań. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a do tego bardzo sycące. Dziś pyszna wersja na “słono”, w przeciwieństwie do tostów francuskich. Oczywiście możecie zastąpić tandoori masalę inną przyprawą, ale ta nadaje tostom bardzo ciekawy i przyjemny aromat.
Czas przygotowania: 10 min
Składniki:
1 jajko na jedną kromkę chleba
Sól
Pieprz
Oregano, drobno pokrojone
Tandoori masala
Szynka, pokrojona na małe kwadraty
Dodatki na tosty:
plasterek żółtego sera
pomidor
szczypiorek
Jak przyrządzić:
Składniki mieszamy w misce, maczamy chlebki i smażymy na patelni z olejem. Następnie układamy dodatki na toście i gotowe.
Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂
1 Komentarz
Anonimowy · 16 stycznia 2018 o 14:42
It's very simple to find out any matter on web as compared
to books, as I found this article at this site.