Dziś jedna z najprostszych surówek obiadowych. Najważniejsze są smaczne marchewki, dlatego polecam najpierw spróbować czy są odpowiednio słodkie oraz soczyste. Ważny jest również olej rzepakowy, który wspomaga przyswajanie prowitaminy A.
Przepis zgłoszonym do konkursu „BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO”
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto się nim zainteresować, gdyż jego spożywanie może zmniejszyć zachorowalność na choroby układu krążenia.
Czas przygotowania: 5 min
Składniki:
2 duże marchewki, starte
odrobina cukru oraz soli
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oleju rzepakowego
Jak przyrządzić:
Wymieszać składniki i gotowe. Niektórzy dodają jeszcze śmietanę lub jogurt naturalny, ale wybór należy do was 🙂
0 Komentarzy