Dziś jeden ze sposobów na polubienie fasoli. Przyznam szczerze, że nie jadam jej zbyt często gdyż jakoś nic mi z nią nie pasowało, a fasolówka kojarzy mi się ze wzdęciami i szkolną stołówką. Ale ta potrawa jest na prawdę dobra, szczególnie dobrze komponują się pomidory z czerwonym octem winnym. Do dania świetnie pasuje kasza gryczana jako zapychacz.
Przepis Jamiego.
FASOLA Z POMIDORAMI I BOCZKIEM
Czas przygotowania: 20 min
 
Składniki: 
1 puszka fasoli
250 g boczku, pokrojonego w plasterki
2 puszki pomidorów
2-3 łyżki czerwonego octu winnego
bazylia
sól, pieprz
oliwa extra virgin
Jak przyrządzić:
Na oliwie podsmażamy boczek po czym dodajemy resztę składników, przyprawiamy i dusimy aż smaki się wymieszają. Oto cała filozofia. Smacznego 🙂

FASOLA Z POMIDORAMI I BOCZKIEMFASOLA Z POMIDORAMI I BOCZKIEM

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *