Salsa to rodzaj sałatki składającej się z drobno posiekanych składników. Ostatnio robiłem salsę z mango, pikantny i jednocześnie słodki dodatek, który świetnie pasuje do grilla. Lubię łączyć ciężkie mięso z lekkimi dodatkami np. owocami, mam nadzieje, że i wam się spodoba.
Czas przygotowania: 5 min
Składniki:
1-2 mango
płatki chili
mięta świeża lub suszona
1 łyżka octu ryżowego (można zastąpić jabłkowym)
1/2 łyżki oleju
1/2 łyżeczi cukru
1/2 łyżeczki sosu rybnego
otarta skórka i sok z 1 limonki
Jak przyrządzić:
Mango kroimy na drobne kawałki, dodajemy resztę składników i mieszamy. Salsa jest najlepsza od razu po zrobieniu. Bon apetit!
Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂
1 Komentarz
Magdalena Kuchaja · 7 września 2015 o 17:58
idealna przystawka 🙂