Fasolka szparagowa na ostro to łatwy i szybki do zrobienia dodatek do obiadu. Szczególnie godny polecenia do dań “suchych” oraz dla fanów chili 🙂

FASOLKA SZPARAGOWA NA OSTRO


Czas przygotowania: 15 min

Składniki:
1 cebula, drobno pokrojona
2 ząbki czosnku
1 łyżka pasty harrisa <– link
500 g fasolki szparagowej
250 ml bulionu drobiowego
olej

Jak przyrządzić:
Podsmażamy na oleju cebulę i czosnek, dodajemy harissę oraz fasolkę. Zalewamy bulionem i gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂

FASOLKA SZPARAGOWA NA OSTRO

FASOLKA SZPARAGOWA NA OSTRO


0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *