Czas przygotowania: 20 min + czas niezbędny do odstania
Składniki:
1 biała kapusta, poszatkowana (najlepiej w robocie kuchennym)
2 duże marchewki, starte na wiórki
4 ząbki czosnku, zmiażdżone
Zalewa:
250 ml octu jabłkowego – ponoć lepszy jest ryżowy, ale ze względu na wysoką cenę nie używam go
120 ml oleju rzepakowego
1 łyżka soli
100 g cukru
Jak przyrządzić:
Warzywa umieszczamy w dużej misce. Składniki zalewy podgrzewamy na kuchence i mieszamy aż do rozpuszczenia składników. Zalewamy warzywa. Możemy w zasadzie podać surówkę od razu, ale zdecydowanie lepiej dać jej odpocząć w lodówce kilka godzin.
Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PO CHIŃSKU
0 Komentarzy