Proste żarcie, a jakie dobre! Jeśli nie macie pomysłu na dodatek do obiadu polecam ten przepis na gotowaną marchewkę, na pewno zawojuje wasze stoły 🙂
Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki:
kilka dużych marchewek
sól, pieprz
oliwa z oliwek extra
woda
tymianek
Jak przyrządzić:
Marchewkę kroimy w plasterki i umieszczamy w garnku. Dodajemy sól, pieprz, tymianek, oliwę z oliwek (do smaku), po czym całość zalewamy wodą tak aby ledwo zakrywała warzywa. Gotujemy ok. 15 min, do miękkości. Gdy będą już gotowe gnieciemy je tłuczkiem i gotowe 🙂
3 Komentarze
marta · 26 listopada 2018 o 13:27
Marchewka z tymiankiem? Tego jeszcze nie słyszałam. Uwielbiam marchewkę, jem ją pod garściami, ale z tymiankiem nie wiem czy by mi smakowała 😉
filipion · 26 listopada 2018 o 13:46
Musisz spróbować:) ważne tylko, żebyś nie przesadziła z ilością tymianku bo danie będzie zbyt gorzkie.
renata · 28 lutego 2019 o 13:11
Uwielbiam marchewkę, mogłabym ją jeść pod każdą postacią, ale w tej wersji nigdy jej nie jadłam 😀