Ja tymczasem lecę do sklepu po kolejną porcję kiełków do mojej chińskiej zupy 🙂
Czas przygotowania: 40 min
Składniki:
600 g łopatki wieprzowej, pokrojonej w kostkę
słoik kiełków fasoli mung, odsączyć i raz przepłukać kiełki
1,5 dużego pora, pokrojony w plasterki
6 średnich marchewek, pokrojone w półplasterki
sól, pieprz
wiórki z papryki chili (grubo mielona chili)
5 ząbków czosnku, zmiażdżonych
1500 ml bulionu
8-10 łyżkek sosu sojowego
250 g cienkiego makaronu
Jak przyrządzić:
Wieprzowinę przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką chili (sporo, ma być ostre). Smażymy w garnku. Następnie dodajemy marchewkę, pora oraz kiełki fasoli mung po czym całość zalewamy bulionem z dodatkiem sosu sojowego. Gotujemy aż warzywa zmiękną, po czym dodajemy ugotowany wcześniej makaron. I tak powstała pyszna gęsta zupa 🙂
0 Komentarzy