Papryka faszerowana to bardzo ciekawe, smaczne i zarazem świetnie wyglądające danie. Wariacji tego przepisu znajdziecie mnóstwo. W mojej wersji papryki przecięte są podłużnie, a wnętrze wypełnia kasza jęczmienna 🙂 A wy znacie jakiś inny, ciekawy farsz do papryki? 🙂

PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

Czas przygotowania: 1 h 15 min


Składniki:
papryka
fasolka szparagowa, podgotowana
cukinia, pokrojona w kostkę
smażona pierś kurczaka (przyprawiona standardowo)
kasza jęczmienna

Jak przyrządzić:
Napychamy paprykę składnikami po czym pieczemy w 180 stopniach przez ok. 40 minut.

PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ


0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *