Sos tysiąca wysp to sos oparty na bazie majonezu oraz ketchupu a jak głosi stare przysłowie : “majonez z ketchupem? to nie może się nie udać”. Jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Świetnie pasuje do kanapek lub jako dodatek do sałatek. Polecam 🙂
SOS TYSIĄCA WYSP

Czas przygotowania: 10 min + 30 min na odstanie


Składniki: 
pół papryki, drobno pokrojonej
1 ugotowane na twardo jajko, drobno pokrojone
8 oliwek, drobno pokrojonych
natka pietruszki, drobno posiekana
4-5 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
sos tabasco, odrobina (można pominąć)

Jak przyrządzić:
Mieszamy składniki sosu i odstawiamy do lodówki na 30 min.

Kategorie: Sos

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *