Dzisiaj postanowiłem opublikować przepis, który sam wymyśliłem i udoskonalałem aż osiągnąłem coś na prawdę smacznego. Mowa o gulaszu śmietanowym. Jestem dumny ze swojego autorskiego pomysłu i mam nadzieję, że danie będzie wam równie smakowało jak całej mojej rodzinie:)
GULASZ ŚMIETANOWY
 
 
Czas przygotowania: ok 30 min.
 
Składniki:
500 g mięsa wieprzowego do gulaszu
400 ml śmietany 18%
dużo tymianku
dużo czosnku granulowanego
sól, pieprz
Jak przyrządzić:
Mięso solimy, pieprzymy, przyprawiamy dużą ilością tymianku i smażymy. Dolewamy wody tak aby mięso było całkowicie nią przykryte. Następnie dodajemy śmietanę oraz dużo czosnku granulowanego (zwykle zużywam ok 5 g ale tak na prawdę trzeba dozować “do smaku”). Całość dusimy ok. 1 godz. i gotowe! Podawać z kaszą gryczaną lub makaronem.
Moja siostra uważa, że popełniam błąd dodając tak wcześnie śmietanę, bo wg niej robi się z tego ser. Ale właśnie taki ma być efekt, więc zaufajcie mi, bo robi się dzięki temu pyszny sos:)

GULASZ ŚMIETANOWYGULASZ ŚMIETANOWY

GULASZ ŚMIETANOWYGULASZ ŚMIETANOWY

GULASZ ŚMIETANOWYGULASZ ŚMIETANOWY
 

1 Komentarz

Anonimowy · 22 kwietnia 2013 o 15:55

Założę się, że pyszne było. Szkoda, że nie mogłam spróbować 🙁

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *