Sos tatarski nieodzownie kojarzy mi się ze świętami, czy to Bożym Narodzeniem czy Wielkanocą. Przygotowanie jest proste, choć wymaga trochę pracy ze względu na konieczność drobnego krojenia składników. Sos ten świetnie pasuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, czy to wędlin czy pieczeni. Sos tatarski domowej roboty jest o niebo lepszy niż ten z supermarketu, gdyż tamten to w zasadzie prawie sam majonez – przeczytajcie sobie skład. Polecam, efekt jest wart zachodu.
Czas przygotowania: to zależy ile go chcemy zrobić 🙂
Składniki:
1 słoik grzybów w occie, najlepiej opieńków
1 słoik korniszonów
1-2 łyżki majonezu
ewentualnie sól, pieprz do smaku
Jak przyrządzić:
Ogórki i grzyby drobno bardzo drobno siekamy, dodajemy majonez do smaku, mieszamy i gotowe.
0 Komentarzy