Ostatnio byłem w supermarkecie i postanowiłem kupić coś fajnego. Mój wybór padł na sos ostrygowy, zawsze mnie fascynowało jak smakuje. Zrobiłem z nim kurczaka, który wyszedł moim zdaniem bardzo dobry, natomiast mojej ukochanej niezbyt pasował, bo jak powiedziała “czuć rybą”. Nie wiem o co jej chodziło, bo przecież “ryba wpływa na wszystko” 😀
Danie niezbyt atrakcyjne wizualne, ale smaczne, polecam jeżeli macie sos ostrygowy 🙂
Czas przygotowania: 25 min
Składniki:
3 torebki ryżu
500 g kurczaka
sól, pieprz
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
2 jajka
Jak przyrządzić:
Przyprawionego kurczaka podsmażamy na patelni ok 5 min. po czym dodajemy jaka i całość mieszamy. Następnie dodajemy sos sojowy i ostrygowy, wrzucamy ryż i całość dokładnie mieszamy. Podsmażamy jeszcze kilka minut i gotowe. Podawać z pomidorami 🙂
0 Komentarzy