Czas przygotowania: 1 godz. pieczenia na ogniu
Składniki:
ziemniaki
marchewka
koncentrat pomidorowy (ja użyłem własnego przecieru)
por
mięso mielone
łopatka wieprzowa
kiełbasa
papryka słodka
oregano
papryczka chili
cebula
seler
pietruszka
natka pietruszki
sól, pieprz
kapusta na spód a pod nią trochę smalcu, żeby danie się nie przypaliło (całe liście)
szatkowana kapusta
Jak przyrządzić:
Kroimy w kosteczkę i układamy w warstwy. Tłuste mięso na sam spód, reszta jak chcecie 🙂
9 Komentarzy
Kasia Jurek · 11 września 2013 o 16:53
fajnie, do tego przyjaciele wokół kociołka… 🙂
filipion · 11 września 2013 o 17:06
Właśnie to jest najlepsze 🙂
Alina Mo · 11 września 2013 o 16:56
Wygląda bosko! A ja mam garnczki gliniane i w nich robię 🙂 Zapraszam na rewizytę
Anonimowy · 19 września 2013 o 21:53
Jak znasz dobre przepisy to prześlij na e-mail. biuro@glaz24.com pozdrawiam i dziękuje.
Anonimowy · 8 stycznia 2014 o 10:25
czekam wlasnie na czenaki ze sklepu internetowego-jedno wiem-nasze prababcie w tym gotowaly i mialy sie dobrze-pozdrawiam milosnikow garnkow glinanych
Anonimowy · 14 sierpnia 2014 o 08:12
Czenaki "uwiodły" mnie w Sejnach w karczmie Dom Litewski w maju tego roku. Do tego stopnia, że zakupiłam garnuszki i wypróbowałam w domu. Wyszły inne niż te w karczmie ale równie pyszne! Jutro znów robię i już mi ślinka cieknie…
filipion · 14 sierpnia 2014 o 12:22
Żeby było śmieszniej to jadłem w tej samej restauracji co ty:)
Beata · 12 grudnia 2014 o 07:41
Gdzie można kupić takie gliniane naczynia? Allegro?
filipion · 12 grudnia 2014 o 12:54
Allegro to na pewno dobry trop. Polecam również targi produktów tradycyjnych oraz rękodzieł 🙂