Bardzo fajna rybka na grilla. Dzięki liściom delikatne mięso pstrąga nie przypala się, ani nie wypływa. Polecam, musicie zrobić to danie 🙂

Zapraszam wszystkich do polubienia mojego bloga na Facebooku 🙂

PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON



Czas przygotowania: 25 min + czas marynowania


Składniki: 
cały, wypatroszony pstrąg
2 plasterki cytryny
kilka gałązek tymianku
sól, pieprz
kilka liści winogron
oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:

Środek ryby solimy, pieprzymy, wkładamy cytrynę oraz tymianek. Skórkę solimy, pieprzymy i smarujemy oliwą. Tak przygotowaną rybę zostawiamy na noc w lodówce, niech się marynuje. Przed wrzuceniem na grilla zawijamy pstrąga w liście. Pieczemy z jednej strony ok 10 min, przekładamy i ok 6 min na drugim boczku 🙂

PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRONPSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON

PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON

PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON  PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON

PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON

2 Komentarze

Ewelina Kowalska · 1 sierpnia 2013 o 16:46

Takiego przepisu jeszcze nie znałam. 🙂

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *