Bardzo fajna rybka na grilla. Dzięki liściom delikatne mięso pstrąga nie przypala się, ani nie wypływa. Polecam, musicie zrobić to danie 🙂
Zapraszam wszystkich do polubienia mojego bloga na Facebooku 🙂
Czas przygotowania: 25 min + czas marynowania
Składniki:
cały, wypatroszony pstrąg
2 plasterki cytryny
kilka gałązek tymianku
sól, pieprz
kilka liści winogron
oliwa z oliwek
Jak przyrządzić:
Środek ryby solimy, pieprzymy, wkładamy cytrynę oraz tymianek. Skórkę solimy, pieprzymy i smarujemy oliwą. Tak przygotowaną rybę zostawiamy na noc w lodówce, niech się marynuje. Przed wrzuceniem na grilla zawijamy pstrąga w liście. Pieczemy z jednej strony ok 10 min, przekładamy i ok 6 min na drugim boczku 🙂
2 Komentarze
Ewelina Kowalska · 1 sierpnia 2013 o 16:46
Takiego przepisu jeszcze nie znałam. 🙂
filipion · 1 sierpnia 2013 o 17:01
Spróbuj zrobić, danie daje dużo frajdy 🙂