Bardzo fajna rybka na grilla. Dzięki liściom delikatne mięso pstrąga nie przypala się, ani nie wypływa. Polecam, musicie zrobić to danie 
Zapraszam wszystkich do polubienia mojego bloga na Facebooku 
Czas przygotowania: 25 min + czas marynowania
Składniki:
cały, wypatroszony pstrąg
2 plasterki cytryny
kilka gałązek tymianku
sól, pieprz
kilka liści winogron
oliwa z oliwek
Jak przyrządzić:
Środek ryby solimy, pieprzymy, wkładamy cytrynę oraz tymianek. Skórkę solimy, pieprzymy i smarujemy oliwą. Tak przygotowaną rybę zostawiamy na noc w lodówce, niech się marynuje. Przed wrzuceniem na grilla zawijamy pstrąga w liście. Pieczemy z jednej strony ok 10 min, przekładamy i ok 6 min na drugim boczku
2 Komentarze
Ewelina Kowalska · 1 sierpnia 2013 o 16:46
Takiego przepisu jeszcze nie znałam.
filipion · 1 sierpnia 2013 o 17:01
Spróbuj zrobić, danie daje dużo frajdy