Agrest moim zdaniem jest zdecydowanie niedocenianym owocem, świetnie nadaje się do jedzenia na surowo, do sosów, a także koktajlu. Odkryłem bardzo smaczne połączenie, którym chciałem się podzielić. Moje otoczenie nie wierzyło w powodzenie tego projektu, ale zamknąłem usta krytykom podając gotowy koktajl i wszyscy zgodnie powiedzieli, że jest bardzo dobry 🙂



KOKTAJL AGRESTOWO-BRZOSKWINIOWY





Czas przygotowania: chwila


Składniki: 
agrest
brzoskwinie
mleko
cukier do smaku
+/- jogurt naturalny
Jak przyrządzić:
Stosunek owoców 1:1, zalewamy mlekiem, słodzimy i miksujemy. Jogurt dodajemy jeżeli lubimy bardziej gęste. Ja użyłem mieszanki czerwonego i zielonego agrestu, dlatego otrzymałem taki kolor 🙂

Kategorie: Deser

4 Komentarze

Silumin · 13 lipca 2013 o 17:33

Przepis wydaje się być ciekawy – coś o innym smaku, niż "standardowy" i nieco oklepany (choć smaczny) koktajl z truskawkami. Trzeba będzie wypróbować 🙂

Veggie · 18 lipca 2013 o 16:55

Może to sposób na polubienie agrestu, bo wygląda nieźle 🙂

    filipion · 18 lipca 2013 o 17:07

    Agrest to mój ulubiony owoc ze względu na dwoistą naturę: z jednej strony slodki miąższ, a z drugiej kwaśna skórka. Im bardziej dojrzały tym bardziej słodki 🙂

Aguś kulinarnie · 26 lipca 2013 o 17:32

Ciekawe połączenie:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *