Rekin w postaci gotowych filetów może być przyrządzany jak każda inna ryba. Na początek proponuję degustację smażonej ryby przyprawionej tylko solą i pieprzem. Pozwala to poznać ten subtelny rekini smak. Najbardziej wyjątkowa jest jednak konsystencja, bardzo gąbczasta w porównaniu z innymi rybami. Następnie można pokusić się na przygotowanie innych rybnych dań na bazie rekina, na przykład zupy rybnej. Tu na prawdę nie ma ograniczeń.
Rekin w postaci gotowych filetów może być przyrządzany jak każda inna ryba. Na początek proponuję degustację smażonej ryby przyprawionej tylko solą i pieprzem. Pozwala to poznać ten subtelny rekini smak. Najbardziej wyjątkowa jest jednak konsystencja, bardzo gąbczasta w porównaniu z innymi rybami. Następnie można pokusić się na przygotowanie innych rybnych dań na bazie rekina, na przykład zupy rybnej. Tu na prawdę nie ma ograniczeń.
2 komentarze
Tupac · 9 stycznia 2021 o 21:50
Otóż w Bałtyku żyją rekiny. Przynajmniej trzy gatunki. Radzę się douczyć.
Proste Żarcie · 2 maja 2021 o 10:58
Dzięki! Już poprawione.