Sałatka szpinakowa to wspaniały dodatek obiadowy, niezwykle kolorowy, zdrowy i w dodatku łatwy w przygotowaniu. Swoje właściwości szpinak zawdzięcza zawartości dużą ilość przeciwutleniaczy: beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny. Ponadto szpinak jest bogaty w potas, żelazo i kwas foliowy. Polecam 🙂

SAŁATKA SZPINAKOWA

Składniki:
– 500 g młodego szpinaku,
– 3 duże pomidory,
– 3 młode cebule
Jak przyrządzić:
Ze szpinaku obcinamy korzenie i myjemy w zimnej wodzie. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki, a pomidory w kostkę. Całość mieszamy i polewamy sosem winegret. Całe rośliny szpinaku są bardziej sprężyste i smakowite niż same liście sprzedawane w workach.
Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂

SAŁATKA SZPINAKOWA
SAŁATKA SZPINAKOWA

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *