Dziś zrobiłem ciekawy sos musztardowy, pasujący do wędlin, pieczeni (szczególnie do bażanta) czy jajek. Trochę zajęło mi opracowanie odpowiednich proporcji, ale w końcu się udało i wyszło pysznie 🙂
Inspirowany przepisem Jamiego Olivera.
SOS MUSZTARDOWY

Czas przygotowania: 5 min
Składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy dijon
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
sok z 1 cytryny
sól, pieprz

Jak przyrządzić:
Wymieszać i doprawić do smaku (uwaga na musztardę dijon).


1 Komentarz

DariaFox · 27 września 2014 o 23:40

Genialny sosik – daję musztarde Dijon Develey i jest mega dobre 🙂 Polecam i pozdrawiam ciepło!

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *