Dziś dla odmiany przekąska bez mięsa. Jeżeli lubicie sos chili na pewno wam zasmakuje. Przygotowanie jest niezmiernie łatwe, można jednym okiem oglądać “Modę na sukces” 🙂 Ryż przygotowany w ten sposób jest ostry, słodki oraz kleisty. Jeżeli macie fantazję możecie nawet ulepić kulki 🙂

RYŻ CHILI

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki: 
200 g ryżu
3 jajka
słodki sos chili (najlepiej dobrej jakości), do smaku
1 łyżka sosu sojowego
natka pietruszki
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
oliwa z oliwek
2 dymki ze szczypiorkiem, drobno pokrojone

Jak przyrządzić:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Tymczasem w miseczce rozrabiamy jajka, dymki, sos sojowy, odrobinę oliwy z oliwek oraz pieprz. Tak powstałą miksturę mieszamy z ugotowanym ryżem oraz dodajemy sos chili do smaku (sporo pójdzie) i sok z cytryny. Gotujemy jeszcze przez ok. 5 min i gotowe 🙂

RYŻ CHILI


0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *