Mus cytrynowy to kolejna propozycja deseru pucharkowego dla osób lubiących ubijać białka.

MUS CYTRYNOWY

Czas przygotowania: 

Składniki: 
1 cytryna
4 jajka
1 szklanka schłodzonej śmietanki 30%
1/2 szklanki cukru
3 łyżeczki żelatyny

Jak przyrządzić: 

Żelatynę mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody, pozostawiamy aż napęcznieje. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą gładką masę, następnie stopniowo dodajemy sok i skórkę z 1 cytryny, cały czas mieszając. Potem mieszamy z wcześniej ubitymi na sztywną pianę białkami. Deser przekładamy do foremek. Podajemy schłodzony, można posypać wiórkami czekolady dla dekoracji.

Zachęcam do polubienia bloga na facebooku 🙂

Kategorie: Deser

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *